Over Matteman Automation.

Matteman Automation is een Youtube kanaal waarmee ik begonnen ben om uitleg video's te maken over Home Automatisering. Ik ben zelf inmiddels een aantal jaren bezig met Home Automatisering en krijg van tijd tot tijd vragen hierover.
Om de vragen op eenvoudige wijze te beantwoorden ben ik het YouTube kanaal Matteman Automation

Het doel van deze site en het bijbehorende YouTube kanaal is om op eenvoudige wijze, stap voor stap, uitleg te geven over de verschillende projecten. Zonder veel voorkennis moet je ergens beginnen, daarom geef ik op eenvoudige wijze een handleiding in de Nederlandse taal. Juist de Nederlandse taal is belangrijk om geen belemmering te hebben om alles te begrijpen.

Al mijn projecten zijn voorzien van code die je naar hartenlust mag gebruiken. In de video's geef ik zoveel mogelijk uitleg over de code zodat je deze zelf aan kan passen en je eigen toepassingen of projecten ermee kan maken. De mogelijkheden zijn vaak eindeloos, het gaat er vaak om dat je er aan durft te beginnen en een stukje basiskennis krijgt.

Home Assistant
Ik heb bewust gekozen om Home Assistant te gebruiken als basis platform. Home Assistant is een software pakket wat op eenvoudige hardware (een Raspberry PI) kan draaien en inmiddels meer dan 1500 soorten apparaten kan aansturen of uitlezen, apparaten van zeer veel verschillende leveranciers.
Nu kan je met Home Assistant gebruik maken van standaard apparaten (lampen, sensors, enz.), maar ook zonder problemen met zelf gebouwde projecten.

In het verleden ben ik een elektronica studie begonnen om gedurende die studie over te stappen naar een studie Technische Informatica. Inmiddels werk ik geruime tijd in de ICT waarbij ik (grote) klanten ontzorg binnen de ICT. Dit ontzorgen gaat van eigen Cloud omgeving tot Microsoft Cloud omgeving, van eigen server tot eigen omgeving met tientallen servers.
Kortom, ICT zit in mijn bloed.
Vanuit de ICT ben ik altijd bezig met de mogelijkheden om het leven eenvoudiger te maken, of het nu gaat om het schijven van software, het toepassen van functionaliteit of bijvoorbeeld met regelen, sturen en uitlezen van zaken in huis.

Wat begon met het uitlezen van de temperatuur in de woonkamer werd al snel een systeem waarbij de lampen automatisch aangaan afhankelijk van zonsondergang en buitenlampen die uitgaan aan de hand van zonsondergang.
The Sky is the Limit,

Behalve mijn werk in de ICT en het maken van Home Automatiation projecten ben ik ook een gepassioneerd duiker. Deze passie heeft zich zover gebracht dat ik inmiddels al geruime tijd PADI instructeur ben en het management heb over de duikschool van Happy Bubbles.

Werken in de ICT en het zijn van Duikinstructeur betekend dat je altijd bezig bent met veiligheid, dit komt dan ook weer terug in de Home Automation projecten die ik maak. Het stukje veiligheid is altijd een onderdeel van de projecten en ik maar bijvoorbeeld vaak gebruik van bestaande componenten.
There is no substitute safety

Zakelijke informatie

Voor bedrijven of opdrachten kan mijn bedrijf McDiver benaderd worden waarin ik behalve duiklessen ook andere werkzaamheden uitvoer.
McDiver
Dullert 48
6852ME
Huissen,
Gelderland
NL

WhatsApp / SMS: 0654-607923
E-mail:

KvK: 09118689
BTW nr: NL001861481B02
Bank: NL57 TRIO 0254 6817 27 Prijsindicatie: $$
Je kan mij ondersteunen via: https://paypal.me/MattemanNL

Veel lees, kijk en probeer plezier
* als je vragen hebt stel ze
* als je opmerkingen hebt, laat ze achter
* wil je iets zien, geef het door
* heb je een aanvulling, laat het achter

Ap Matteman
Ap Matteman