Matteman Automation Logo

Projecten voor een "Smart Huis"

Vaak zie je dingen die "bijna" slim zijn, een buitenlamp die aan gaat bij beweging of lampen die we via een telefoon aan of uit kunnen zetten.

Matteman Automation gaat een stapje verder en heeft projecten waarmee je zelf, op een eenvoudige manier, een smart huis kan maken. Combineer meerdere technieken, ontwerp je eigen oplossingen en werk "low budget" om het betaalbaar te houden.
Ik neem je mee bij de verschillende projecten en geef een Nederlandse uitleg over hoe ik de smart projecten heb uitgevoerd. Mijn projecten zijn gebaseerd op Home Assistant en voor de zelfbouw projecten maak ik veelvuldig gebruik van de ESP8266 of de ESP32.
Dingen kopen is leuk, maar zelf maken vaak nog leuker.

Home Assistant, SonOff, ESP8266, ESP32

Welkom op de eerste Nederlandse site met Home Assistant en zelfbouw projecten om het leven aangenamer te maken.
Veel projecten komen samen in Home Assistant, het ideale platform voor een Smart Huis. In mijn projecten maak ik gebruik van standaard producten, maar ook zelfbouw producten zoals de ESP bordjes.

Bewegingsmelder voor Home Assistant

Een leuk "zelfbouw" projectje om zelf een bewegingsmelder te maken.
bewegingsmelder

Project Bewegingsmelder

Stap voor stap uitleg

Ik probeer mijn projecten op deze site zo uitvoerig mogelijk te beschrijven, maar voor de mensen die het liever op YouTube bekijken heb ik een YouTube kanaal. Op mijn YouTube kanaal heb ik video's staan van projecten waarin stap voor stap, in het Nederlands, uitleg wordt gegeven over de opbouw. De projecten zijn eenvoudig na te maken.

Learn more »

Projecten met uitleg

Ik probeer in de youtube filmpjes zoveel mogelijk uitleg te geven van de manier hoe ik dingen maak, configureer, programmeer enz. Deze uitleg kan je gebruiken om projecten na te maken, maar veel leuker is het om mijn projecten te gebruiken om zelf een mooi project te maken.

Wees vrij om de door mij gepubliceerde code te gebruiken, pas aan waar je wil, maar als je de code gebruikt en daarmee zelf publiceerd dan stel ik het zeer op prijs als je naar deze website verwijst.

Vragen, ideeen, opmerkingen, enz. Neem gerust even contact op.

Veel automation plezier,

Ap Matteman
Ap Matteman